Голяма опашка за новите пенсии се изви пред централната Поща в Кърджали

Голяма опашка се изви тази сутрин пред централната Поща в Кърджали от кърджалийци,чакащи да  получат увуличени пенсии.Десетки пенсионирани по вързраст и по болест чакаха без да имат информация,дали ще получат преизчислени пенсии.

„Нямам представа,дали са ми увеличили пенсията.Като я получа ще разбера.Надявам се!“ Това сподели за Кърджали бг вести възрастна жена от края на опашката,която вече половин час очакваше да стигне до гишето.

От НОИ съобщиха,че 45,3% от пенсионерите ще получат увеличени пенсии.Те ще се изплащат в пощенските клонове от 7 до 20 октомври.По банкови сметки вече се привеждат.

От 1 октомври 2022 г. бяха преизчислени отпуснатите до края на 2021 г. трудови пенсии. Това са пенсиите за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност поради общо заболяване, за инвалидност поради трудова злополука и професионална болест и наследствени пенсии, изчислени от тях. В тази категория влизат и пенсиите за военна и за гражданска инвалидност, ако размерът им, като по-благоприятен, е определен като за пенсия за трудова злополука и професионална болест (лични и наследствени), както и вдовишките добавки, изчислени от пенсии за трудова дейност.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини