Дрогиран тийнейджър предизвика катастрофа в Кърджали, бяга от полицията

18-годишен, употребил дрога, причинил пътно произшествие в Кърджали около 16,30 часа вчера. При движение на заден ход с лек автомобил „Шкода“ водачът не се убедил, че пътят зад него е свободен и ударил паркиран автомобил „Пежо“. Напуснал мястото на произшествието, без да уведоми контролните органи. Издирен е бил около час по-късно. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за кокаин. Задържан е бил за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Започнато е бързо производство. Около 10 часа вчера на главния път в района на село Балабаново 24-годишна с товарен „Сеат“ блъснала намаляващ скоростта пред нея лек автомобил „Хюндай“. Водачката на товарната кола била прегледана в Спешното приемно отделение в Кърджали и освободена. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Съставен е  акт по ЗДвП.

Водач с фалшиво свидетелство за правоуправление е бил установен от полицейски служители от Участъка в Джебел. 63-годишен се придвижвал с лек автомобил „Рено“ и бил спрян за проверка вчера около 10,30 часа в града. Шофьорът представил неистинско свидетелство за правоуправление, издадено в Турция. Образувано е досъдебно производство по чл.316 във връзка с чл.308, ал.2 от Наказателния кодекс за съзнателно използване на неистински официален документ.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за използване на фалшив официален документ. 44-годишен представил в сектор „Пътна полиция“ в Кърджали свидетелство за регистрация на МПС в Нидерландия, което при проверка се оказало, че е неистинско. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по случая продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини