Пияна жена зад волана предизвика катастрофа на "Беломорски"

Около 2 часа тази нощ на бул.“Беломорски“ в Кърджали 58-годишна жена, управлявала „Форд“, се блъснала в метален стълб за улично осветление. Направеният тест за алкохол отчел 1,45 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Водачката е била задържана за срок до 24 часа в полицейското управление.  Образувано е бързо производство.

Двама са били задържани в РУ-Кърджали за кражба от лек автомобил. 24-годишен подал жалба в управлението, че от „Фолксваген“, паркиран пред жилищен блок в Кърджали, били откраднати очила, дрехи и пари, всичко на стойност около 380 лв. В хода на започналата проверка и организирани издирвателни действия полицейски служители стигнали до двамата извършители – на 15 г. и 19 г. Сектор „Криминална полиция“ продължава изясняването на случая.

Нерегистрирани моторни превозни средства са били установени в хода на специализирани операции. До разклона за село Даскалово полицейски служители от РУ-Кърджали извършили проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от 38-годишен. При направена справка станало ясно ,че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Същото нарушение било установено от служители на РУ-Момчилград при проверка в града на „Мерцедес“ с 62-годишен водач. Работата по свата случая продължава с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

464 моторни превозни средства са били проверени при специализирана операция за контрол на водачите за спазване на скоростните режими, правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества. 653 са заснетите клипове за превишена скорост на територията на РУ-Кирково, за които ще бъдат издадени електронни фишове. За други нарушения на ЗДвП са били съставени 29 акта и 89 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини