Задържаха 41-годишен за трафик на сирийци

41-годишен мъж е задържан за подпомагане на четирима сирийски граждани да преминат незаконно през страната. По искане на прокуратура в Свиленград съдът го остави в ареста, съобщиха от държавното обвинение.

На 19 юни 2022 г. около 11:30 ч. в свиленградското село Младиново, служители на Жандармерийско управление-София, командировани да изпълняват служебните си задължения като охрана на държавната граница към ГПУ-Свиленград, подали светлинен и звуков сигнал за спиране на лек автомобил „Киа“ с българска регистрация. При проверката е установено, че водачът е българския гражданин А.Р. В колата пътували четирима мъже, граждани на Сирия, без документи за самоличност. Тримата от тях се намирали на задната седалка, а четвъртият - в багажника. Сирийските граждани трябвало да бъдат транспортирани до София срещу възнаграждение.

А.Р. е бил привлечени като обвиняем и му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението на Районен съд – Свиленград подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини