Трима арестувани след сблъсък между протестиращи и хора на "Възраждане"

Напрежението на протеста снощи в София е ескалирало. Имало е сблъсъци между протестиращи и фенове на партия "Възраждане" на улица "Шипка", съобщи бТВ.

След намесата на полицията двама или трима са арестувани. Униформените служители на реда са успели да разпръснат тълпата.

Движението пред сградата на парламента остана блокирано до късно вечерта. Напрежение възникна и между хората. Наложи се намесата на полицията и упражняване на сила, за да бъдат разтървани.

Не се е стигнало до сериозни инциденти и наранявания, уточни "Нова телевизия".

По-рано, когато депутати от "Възраждане" излязоха от НС, част от протестиращите тръгнаха след тях с викове. Полицията успя да успокои ситуацията. 

Днес Мирослав Иванов заяви пред NOVA, че вчерашният протест след отстраняването на Никола Минчев от поста председател на НС е бил напълно спонтанен. "Той беше израз на гражданското недоволство срещу политическото лицемерие и цинизъм, които се случиха. Нямаше никакви обективни аргументи за искането на оставката на Минчев. Той се справяше прекрасно със своята работа", каза Мирослав Иванов.

По думите му, в интерес на българските граждани е, ако вотът на недоверие успее, от "Продължаваме Промяната" да опитат да съставят правителство. "Противното означава правителство на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане", посочи Иванов.

Той добави, че "България няма нужда от нова политическа криза. За съжаление, опозицията работи за дестабилизация на държавата и ИТН я подкрепя, което е изключително тъжно".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини