Опитът да бъда подкупен е свързан с човек, който познавам от дълги години, заяви директорът на БАБХ проф. Христо Даскалов

Опитът да бъда подкупен е свързан с човек, който познавам от дълги години, също човек в науката. Това заяви в предаването „Лице в лице“ на бТВ директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов.

Той уточни, че става дума за един от предишните шефове на агенцията проф. Пламен Моллов.

Проф. Даскалов заяви, че още след Нова година Моллов му е позвънил, за да го поздрави за поста, който е заел и е поискал да се видят. Последвала е среща на 13 януари във фоайето на Гранд хотел София.

Тогава за първи път чух, че той по някакъв начин е свързан с тази тема като човек, който познавал някакви млади хора, които комуникирали с него и трябвало да ми предаде да не се задълбочавам в тази тематика, обясни Христо Даскалов.

Последната им среща е била в близост до сградата на БАБХ, в неговия джип. Това беше предшествано от доста обаждания по телефона, че трябва да се видим, че не трябва да е в агенцията, разказа още председателят на БАБХ.

Аудиозаписът, който е изтекъл в публичното пространство, е направил самият Даскалов. Това беше един вид застраховка, обясни председателят на агенцията.

Даскалов добави, че в края на този разговор му е подадена папка с документи, в която е имало пачки с банкноти. Той уточни, че в момента му е назначена охрана.

През май държавата прекрати договора на фирмата, която осъществяваше фитосанитарния контрол на граничния пункт.

Директорът на БАБХ обясни още, че за 23 дни, откакто държавната лаборатория заработи на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“, в държавния бюджет са внесени 3 649 596,42 лева.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини