Блокираха движението между Димитровград и Хасково

    Днес в 11:00 часа движението по пътя между Димитровград и Хасково бе блокирано от протестиращите служители на строителната фирма АБ.

    Протестът на строителите започна в 9:00 часа днес покрай главния път, с искане да им бъдат платени парите за извършени вече ремонти. Блокирането на пътя бе за половин час - от 11:00 до 11:30, като през това време трафикът бе отклоняван по обходен маршрут. Въпреки обхода, множество тежки и леки автомобили попаднаха в капана на блокирания път.

    По думите на служителка от протестиращата фирма, работниците на предприятието са заплашени от почти 50% съкращение, ако работодателят им не получи дължимите от държавата средства. До момента не са имали проблем с изплащането на заплатите, заявиха протестиращи, но ги е страх да не останат без работа и за това са на протеста.

    В Хасковска област протестиращите излязоха в две точки. Освен при с. Крепост, на пътя Хасково – Димитровград, така и на магистрала „Марица“, в района на 107-ми километър. Там малко след 11 часа днес, движението бе спряно от полицията в двете посоки за близо 40 минути.

    Одобрението за изплащане на 600 милиона лв. на строителните фирми, трябва да бъде гласувано на днешното заседание на Парламента. Сумата е по-голямата част от дължимата, за която протестиращите настояват. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      00
      00
      4 -10
      14:21, 20 апр 2022
      Незабавна осъавка на правителството! Тия убиха Бъл... Виж коментара
      • Ба
        Банкя
        9 -2
        20:35, 20 апр 2022
        Други убиха България , разпределяйки милиарди еднолично без да имат правомощия за това !
    Последни новини