6 души пострадаха при катастрофи в Хасковско

6 души пострадаха при четири катастрофи в Хасковска област през изминалите три дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Жена, пресичаща пешеходна пътека, е ударена на 15-и в Димитровград. Около 7 часа на кръстовището между булевардите „3 март“ и „Христо Ботев“, 61-годишен водач на Мерцедес, при извършване на ляв завой на пешеходна пътека, сигнализирана с маркировка, е ударил пресичащата пешеходка на 63 г. Жената е приета в местната болница без опасност за живота. Пътните полицаи са тествали шофьора с дрегер, който отчел 0,53 промила алкохол. Съставен му е акт.

Два часа по-късно в димитровградското село Каснаково е станал още един инцидент. 58-годишен е шофирал товарен Фиат и при паркиране водачът не е предприел необходимите мерки, колата е потеглила и е минала през левия му крак. Съставен му е акт, настанен е в болницата за лечение.

Без опасност за живота са водач и пътничка след произшествие на 16-и в Хасково. Както вече писахме, инцидентът стана в 14 часа на кръстовище до комплекс „Сивата вода“ в местността „Кенана“. 18-годишен водач на Ауди е застигнал и ударил отзад вляво лек автомобил Ситроен, управляван от 54-годишен, движещ се в същата посока и завиващ наляво. От удара са пострадали хасковския водач на френската кола и возещата се до него жена на 52 г. от Нова Загора, които са прегледани и освободени за домашно лечение. Образувано е досъдебно производство.

Водач се е ударил в канавка след катастрофа на 17-и на третокласен път в посока село Манастир. В 23 часа, 18-годишен хасковлия е пътувал с Мерцедес, загубил е контрол над управлението, излязъл е извън платното и се е ударил в крайпътна канавка. Той е прегледан и освободен за домашно лечение. В болницата за наблюдение е оставен спътника му на 17 г., без опасност за живота. Съставени са актове.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини