Гръцки кораб потъна при сблъсък с украински

Украински товарен кораб и гръцки товарен кораб са се сблъскали днес североизточно от остров Аморгос в централната част на Егейско море, предаде ИТАР-ТАСС, като се позовава на съобщение на гръцкото министерство на търговския флот.

При неизяснени засега обстоятелства гръцкият товарен кораб "Капитан Михалис", плаващ под флага на Малта и превозващ цимент от остров Карпатос към остров Миконос, се е сблъскал с украинския товарен кораб "Сантана".

В резултат на сблъсъка гръцкият кораб е потънал. При катастрофата е загинал 70-годишен моряк, който е работил като готвач на кораба. Тялото му е било открито от екипажа на минаващ в близост гръцки пътнически кораб "Панагия Сумела".

Асошиейтед прес уточнява, че трети товарен кораб е спасил осем души от общо 9-членния екипаж на потъналия гръцки кораб - шестима гърци, румънец и ирландец. Капитанът на потъналия кораб е ранен и е настанен в болница.

Украинският товрен кораб с 20-членен екипаж на борда е превозвал метални пластини от Украйна към Тайланд. Корабът ще остане в пристанището на остров Сирос, докато се разследва инцидентът. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини