Руски учени помагат на Иран да създаде атомна бомба

Руски учени помагат на Иран да създаде атомна бомба с официалното съгласие на Москва, пише днес британският The Sunday Times.

Неделният вестник съобщава, че израелският премиер Бенямин Нетаняху е посетил тайно Москва на 7 септември, за да предаде на ръководството на страната списък на руските учени, които помагат на Иран да разработи ядрено оръжие.

Вестникът съобщава, че Нетаняху е пристигнал в Москва с частен самолет, придружаван от своя съветник по националната сигурност Узи Арада и е предал на Кремъл подробен списък на учените, помагащи на Иран.

Израелският премиер се е срещнал с министър-председателя Владимир Путин и с президента Дмитрий Медведев.

Британското издание цитира източник от руското военно министерство, който потвърждава информацията за списък с учени, помагащи на Иран да създаде атомна бомба.

Израелски източници също така са потвърдили информацията на вестника, като са заявили, че срещата с руските лидери е била "кратка и напрегната".

Според вестника, американското и британското разузнаване също така разполагат с информация за това, че руски учени помагат на Иран да създаде ядрено оръжие. Според тях обаче това е ставало без съгласието на руското правителство.

Според Times обаче властите в Израел смятат, че руските учени, които работят в Иран, не могат да правят това без официалното одобрение на Москва.

Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини