Путин назначи нов командващ в Украйна, известен с брутални действия в Сирия и Чечня

Путин изпрати нов командващ на руските войски във войната срещу Украйна - генерал Александър Дворников. 

САЩ очакват генерал Дворников да извърши по-брутални атаки срещу цивилни, каза американският съветник по националната сигурност Джейк Съливан.

Съливан каза това в програмата за състоянието на съюза, информира The New York Times.

"Този ​​конкретен генерал има автобиография, която показва бруталност спрямо цивилните в други театри на операции, по-специално в Сирия. Можем да очакваме повече от него в този театър на военни действия. Този генерал ще бъде просто още един обвиняем във военни престъпления и жестокост срещу цивилни в Украйна", каза Съливан.

В Сирия генералът е организирал тежки бомбардировки над мирни градове. Той е привърженик на изгорената земя. Дворников със своите заповеди провокира бърз поток от бежанци в Европа.

Това мнение подкрепя и директорът на информационно-консултантската компания Defense Express Серхий Згурец. В ефира на Радио НВ той подчерта, че този генерал е воювал в Сирия и Чечения. По време на военните действия Дворников се отличава с особена жестокост към цивилното население.

"Той има опит в потушаването на ситуацията в Чечения, в Грозни през 2000 г. Тогава той командваше група руски войски в Сирия. Има политически поддръжници в Кремъл, бил е обсъждан за заместник-министър на отбраната. Има определени политически амбиции и военен опит", каза Згурец.

В Чечения и Сирия Дворников използва един и същ тип практика.

"Когато имаше съпротива на земята, артилерията и самолетите бяха използвани за пълно унищожаване на районите, където можеше да се осъществи съпротивата на населението, а в онези градове, където съпротивата продължи, бяха използвани химически оръжия. Това е толкова примитивен начин за военната машина", каза експертът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини