Тирове на протест пред Народното събрание, проблемите в АПИ отпаднаха от дневния ред

Шофьори на камиони се събраха на протест пред Народното събрание. 

Същевременно в пленарна зала проблемите в АПИ, които трябваше да бъдат решени, отпаднаха от дневния ред. А ИТН напуснаха залата.

Депутатите от ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) излязоха от пленарната зала, след като от дневния ред отпадна точката, свързана с проект на решение за предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенцията "Пътна инфраструктура“ да осъществява дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. Тя бе предложение на Настимир Ананиев от "Продължаваме Промяната".

Вчера проекта за решение трябваше да се гледа от парламента, но отпадна, тъй като нямаше доклади на съответните комисии. Това доведе до спорове между депутатите, прекъсване за кратко на заседанието и Председателски съвет, който реши темата да бъде дискутирана днес.

Предложението точката да отпадне и днес дойде от Константин Бачийски от ПГ "Продължаваме Промяната". Той се аргументира с вчерашни разговори с представители на МРРБ. Не съм сигурен дали това предложение е за парламента или за комисията по антикорупция, посочи депутатът. Когато всичко се изясни, ще гледаме проекта в Народното събрание, каза Бачийски.

Така проектът, свързан с АПИ, отпадна и от днешното заседание. "За" бяха 108 депутати, 98 - "против", един народен представител се въздържа.

Възражението срещу поредното отпадане на точката дойде от коалиционния партньор ИТН. Ставаме за смях с неспазване на собствените си решения, обясни председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Вчера бе гласувано проектът да влезе като точка днес, припомни той. Спечелилата най-много гласове политическа сила бламира собствения си министър-председател, коментира Йорданов.

Източник: БТА

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини