Кола се взриви и изгоря на Коматевския възел в Пловдив

Кола, превозваща кислородни бутилки се взриви след възникнал в движение пожар  до Коматевския възел в Пловдив.  От пламъците е експлодирала една от бутилките, а при взрива автомобилът е изгорял напълно. 

Сигналът е получен в 9.50 ч. На място веднага са насочени служители  на пожарната и полицията. От лекарски екип е оказана обща медицинска помощ на водача, който не е пострадал. 

От експлозията покривът на колата е отхвърчал на десетки метри, падайки в съседния двор през високия тухлен зид. Няма щети по околните къщи.  

Три екипа огнеборци са угасили пожара, причинен от изтичането на гориво от гръмналата кислородна бутилка.

Шофьорът Геро Беримски е превозвал 6 кислородни бутилки с колата си Опел Комбо.  Газови не е имало, категоричен бе той.  

По думите му, докато шофирал, внезапно усетил остра миризма на изгоряло, при което веднага спрял служебния автомобил в стръмната уличка, водеща към Коматевския възел. 

След като вдигнал капака на двигателя забелязал дим и секунди по-късно пушек, излизащ от контролното табло пред волана. 

Драмата се е разиграла мигновено - бързо лумнали пламъци и Геро Беримски, знаейки че превозва взривоопасен товар, бързо се отдалечил от димящата кола.  

Минута по-късно тя пламнала и малко след това възникнала експлозия от една гръмнала бутилка. Останалите не са се взривили.

Водачът е в шок, но е отказал настаняване в болница.  Занимава се с пренос на такива товари, като кислородни бутилки за промишлени нужди, а не за болници, уточни самият Геро Беримски.  

Кметът Здравко Димитров е станал свидетел на инцидента, след като минавал оттам на рутинна обиколка из Пловдив. Той благодарил на пожарникарите за адекватната им и бърза реакция.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини