Дълбок извор ще имат и нов път, и нов водопровод

В поредица от срещи между отговорни фактори  кметът на Дълбок Извор Костадин Кротнев и на общината Николай Митков са получили уверение, че заедно с ремонта на пътя Асеновград-Първомай ще бъде подменена и водопроводната мрежа на селото.

Миналата седмица кметовете на три села – Дълбок извор, Козаново и Избегли са се срещнали с областния управител Иван Йорданов, за да поставят този въпрос. Областният управител е уверил, че вече има решение. Фирмата изпълнител на проекта за ремонт на пътя Асеновград –Първомай ще извърши и изкопните и насипните дейности, а дружеството ВйК е поело ангажимента да осигури тръбите за подмяната на водопровода в Дълбок извор и Козаново.

Пътят Асеновград – Дълбок извор е предвиден за цялостен ремонт. Дейностите са започнали от почистване на канавките. Ремонтните дейности, по разпореждане на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), ще стартира в момента, в който бъдат завършени ремонтните дейности по други два участъка в Асеновградско. Участъкът, който ще бъде отремонтиран, е с дължина около 27,600 км. и за него са отделени над 31 300 000 лева. За отклонението до с. Поройна ще има отделна обществена поръчка.

На последната среща пред секретаря на кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството е поставен и въпроса за моста над река Марица между Първомай и село Градина.  Към момента се рповежда процедура по възлагане на ремонта.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини