Повечето са живи! Вадят хората от бомбоубежището под разрушения театър в Мариупол

Бомбоубежището под драматичния театър в Мариупол, където повече от хиляда жени и деца се укриваха от обстрел, е издържало на мощната руска бомба, която срина вчера сградата на театъра. Спасителите са успели да стигнат до хората и засега изглежда, че повечето са живи.

"След една ужасна нощ на неизвестност, сутринта на 22-ия ден от войната носи добри новини от Мариупол! Бомбоубежището е унищожено. Започнаха да го разчистват, хората излизат живи!", написа във фейсбук профила си бившият губернатор на Донецка област Сергий Тарута.

Депутатът Дмитро Гурин, чиито родители са блокирани в града, заяви пред BBC: "Сградата на театъра е разрушена, в бомбоубежището, в мазето, има повече от 1000 жени и деца.

Преди минути имахме информация, че бомбоубежището е оцеляло и хората там са оцелели.

Все още не знаем дали имаме ранени хора, или убити хора. Но изглежда, че повечето от тях са оцелели и са добре".

Около 130 човека от укривалите се в бомбардирания театър в Мариупол са спасени, съобщи малко по-късно днес украинският депутат Олга Стефанишина, цитирана от ДПА. "Добра новина, която очаквахме с нетърпение. Укритието под театъра в Мариупол е устояло. Около 130 човека вече са спасени", написа във "Фейсбук" .

Тя добавя, че "това е чудо" и описва как спасителните екипи разчистват отломките, за да извадят още оцелели.

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини