Семейство осъмна със зазидани прозорци

Семейство от Асеновград осъмна със зазидани прозорци на две от стаите  в къщата си след като съседът им вдигнал само за ден висока тухлена стена, съобщава bTV. Мъжът е вдигнал стената законно, тъй като разполага с разрешение за строеж от община Асеновград.
 
Къщата на семейство Стоилови граничи с двора на съседа им  Валери Петков. Преди седмица съседът започнал изграждане на висока тухлена стена, която на практика зазидала прозорците на кухнята и детската стая на Стоилови.
 
"Идвала е комисия, гледала е и явно е преценила, че не са необходими прозорци, а това са единствените прозорци в тези стаи", обясни Севда Стоилова.
 
"Вече като започнаха да се вдигат тухлите една по една и виждаш как става тъмно и няма светлина. През деня паля лампа и се уморяват очите", каза Стефан Стоилов. 
 
Съседът на пострадалото семейство Валери Петков разполага с разрешение за строеж от община Асеновград и твърди, че градежът на стената е ответна реакция. Издигнал я, за да защити семейството си, тъй като Стоилови многократно влизали в имота му без разрешение.
 
"Идват някакви техни хора да слагат климатик, излизат от прозореца на кухнята, влизат из двора ми и обикалят, без разрешение в чужда собственост", коментира Валери Петков. 
 
От община Асеновград отговориха, че са издали разрешително за строеж само въз основа на документи.
 
Единствената институция, която може да разреши проблема, е регионалната дирекция по строителен контрол. Семейство Стоилови вече са подали жалба и се надяват службата да нареди събаряне на стената, за да може в домът им да влезе светлина.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини