Военната операция в Украйна "върви по план", уверява Путин

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че "военната операция" в Украйна се развива по план, предаде Франс прес.

По думите му неговата срана се бие там с "неонацисти", за да спаси руснаците и украинците, които според него са "един народ"

"Искам да кажа, че специалната военна операция върви стриктно в съответствие с графика, по план. Всички поставени задачи се решават успешно", заяви той по време на среща на руския Съвет за сигурност, кадри от който бяха излъчени по руска телевизия.  

Изявлението на Путин изглежда целеше да опровергае становищата на западни правителства и разузнавателни агенции, според които руската кампания буксува заради логистични проблеми, тактически грешки и по-яростна от очакваното съпротива от страна на Украйна, отбеляза Ройтерс.

Той отправи серия от обвинения срещу украинските сили, за които не предостави доказателства, в това число, че те са изтезавали и убивали руски военнопленници, че държат чуждестранни граждани за заложници и че използват човешки щитове.

"Сега на украинска територия нашите войници и офицери се сражават за Русия, за това гражданите на Донбас да живеят мирно, за денацификация и демилитаризация на Украйна, за да не ни застрашава никаква Антирусия, която Западът от години създава точно на нашите граници", каза Путин, цитиран от ТАСС. 

Източник: БТА

Коментари в сайта

Последни новини