Белгия реши да изпрати гранатомети на Украйна

Белгия ще изпрати на Украйна 200 гранатомета, съобщи днес премиерът Александер де Кро. Той вчера заяви, че неговата страна ще помогне на украинските въоръжени сили с 2000 автоматични пушки и с осигуряване на 3800 тона гориво.

Днес Де Кро отбелязва, че ще бъдат изпратени допълнително 3000 пушки собствено производство. Предвижда се помощта да бъде осигурена с посредничеството на Полша.

Украйна има правото да се отбранява срещу руското нашествие, коментира белгийският премиер, цитиран от местни медии. Вчера той посети белгийски военен контингент от 300 бойци, изпратени тази седмица в Румъния в подкрепа на силите на НАТО за бързо реагиране. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    77
    777
    3 -2
    15:29, 27 фев 2022
    в момента смелото ни лбгтмк+ на нейно хероин мустафа правителство, барабар с на льотчика,чийто жалък продажен *** искате да опознаете ни набута във война с не кой да е, с Братушките, нашите Освободители, наши Братя по Кръв,Дух, религия и т.н. срещу скапаната измет на света,да не изброявам критерии и категории, та аз лично съм им ебал майките гнусни и на тях и на гоподарите им.ни…
    • Ст
      Стефан
      1 0
      00:28, 28 фев 2022
      Целия свят симпатизира на украинците и на руския народ който е заложник на диктатора Путин
      Проблема е садистичното джудже не обикновенния руснак
Последни новини