Украйна съобщи за група чеченски диверсанти, придвижвали се из Киев с линейка

Украинското разузнаване е неутрализирало група чеченски диверсанти в Киев, които се движели из града с линейка, съобщи съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Герашченко.

По думите му, "някои бяха застреляни, някои бяха задържани".

Службата за сигурност на Украйна публикува документи на руски военни, ликвидирани край Гостомел (Киевска област). Документите съдържат лична информация, схеми за атака и бягство, символи, декодиране на команди за управление и друга важна информация.

Украйна пусна сайт с информация за близките на руските войници, които са загинали или пленени при нахлуването. Сайтът е "РФ200 Ищи своих!". "Товар 200" са наричани транспортите с ковчезите на руските войници от войната в Афганистан.

Сайтът 200rf.com е създаден от украинското вътрешно министерство и събира информация от първите часове на инвазията. Публикуват се снимки и видeо, които се получават от местата на бойните действия.

"Ако ваши роднини или познати се намират в Украйна на войната срещу нашия народ - тук можете да получите информация за съдбата им. За съжаление, много от убитите е трудно да бъдат разпознати. Съзнателно включваме тези снимки и видеа - възможно е вие да разпознаете някого по косвени признаци", обръщат се украинците към близките на руските войници.

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бъ
    Българин
    6 0
    15:10, 27 фев 2022
    Не съм НАЦИСТ защото съм Българин!!!Македонците-нацисти защото не е имало Македония!!!Украинците-Нацисти защото Украйна НЕ е имало!!!Поляците- Нацисти защото случайно стават Държава!!!Германците- Нацисти защото са Збор от Държавички!!! Белгийците-Нацисти защото досега не могат да се разберат дали са Фландри или Валоа!!!Румънците-нацисти защото са Влахия…Бесарабия и до 1880г. май българската азбука е била там!!!Италия-нациисти които още се делят на Северни Южни и т.н.!!!
    Аз съм Българин и НЕ съм Нацист!!!Защото Държавата ми е над 1300 години!!!Другите са Наследници на НЯКОИ други!!!Прощавам им КОМПЛЕКСЪТ за национализъм!!!

Случаен виц

Последни новини