Лиз Тръс: Ако Русия иска преговори, първо трябва да си изтегли войските

Британската външна министърка Лиз Тръс заяви днес, че няма да има преговори с Русия за Украйна, докато Москва не изтегли войските си от своята съседка, предаде Ройтерс.

Тръс заяви, че е изготвила списък с руски олигарси и на всеки няколко седмици ще бъдат добавяни по няколко имена в пакета от санкции. Обект на наказателните мерки ще бъдат техните частни самолети, имоти и други авоари.  

"Ако руснаците сериозно искат преговори, трябва да изведат войските си от Украйна. Не може да преговарят с пистолет, опрян в главата на украинците... Така че, честно казано, не вярвам на тези т.нар. преговорни усилия", заяви тя в ефира на "Скай нюз".

Тръс обаче предупреди, че ще измине време, докато санкциите дадат резултат и засегнат не само руската икономика, но и военната машина на Русия. 

Източник: БТА

Коментари в сайта (2)

  • 1
    ти коя си, че ще казваш какво и как ще прави Русия?!
  • 2
    Ма
    Мария
    5 0
    15:19, 27 фев 2022
    Тук-там в мрежата се срещат коментари от рода — защо нашите западни съвременници не разбират, че Русия почиства нацистите в Украйна? Как може да не знаят това?
    Работата е там, че те знаят.
    Снимките показват селекция от тяхната преса за различни години.
    “Гардиън“, например, преди 7 години писа, че Азов представлява заплаха за самата Украйна.
    “Ройтерс” писа преди 3 години, че ултрадесните производители на глина от Нибиру тероризират украинското население с помощта на официални лица и местни сили за сигурност.
    Така че, на Запад знаят, че Русия е във война с нацистите.
    А те, Западът, отгледаха нацистите там специално за това.
Последни новини