Задържаха майка и син с канабис и амфетамин, откриха безакцизни цигари в два автобуса

Майка и син са задържани в Районното управление в Свиленград за съхранение на наркотик, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Снощи в 20:30 часа, полицаи от управлението са проверили 40-годишната жена. В дрехите й са открити 2 розови хапчета – метамфетамин и станиолово пликче със суха зелена листна маса – канабис. Последвало е претърсване в жилището й на улица „Волвоград“, което е обитавала със сина си на 26 г. В дома са намерени 220,95 грама марихуана, поставена в пликове и 296 таблетки амфетамин с общо тегло 103,41 грама.

Двамата са задържани по образуваното досъдебно производство.

Междувременно криминалисти от ОД на МВР-Хасково иззеха цигари без бандерол. Вчера на км.72 на магистрала „Марица“ те са извършили проверки на два автобуса. В първия – Мерцедес, собственост на турска фирма и управляван от 47-годишен водач са намерени 2000 къса безакцизни папироси. Във втория, също Мерцедес, собственост на фирма от Момчилград и шофиран от 53-годишен са открити 560 къса цигари без бандерол. Кутиите са предадени с протокол на разследващите, съставени са 2 акта по Закона за акцизите и данъчните складове.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Об
    ОБИЧАМ ХАСКОВО
    18 -3
    11:16, 17 фев 2022
    А дилърите на дрога,в гр.Хасково кога ще започне полицията, да ги задържа и съд и прокуратура да ги вкарват в затвора????Ама протестирате милиционерите,за по-високи заплати,а не си вършите работата....дилърите на дрога си продават необезпокоявани отровите,а пък вие скляпате!!!Или сте некадърни и слепи,или сте корумпирани,друго обяснение на сегашната обстановка няма!!!За такава промяна ли гласувахме болшинството????
    • !
      !
      8 -2
      14:54, 17 фев 2022
      Ако ги знаете кои са и къде са кажете на полицаите, свидетелстваите!
  • 2
    Ал
    Александра
    13 -3
    13:23, 17 фев 2022
    През 2021г. не бяха извършени проверки на лицата, които приготвят синтетична дрога в жилищни сгради при домашни условия.
Последни новини