Млада жена бута на заледен участък "Мерцедес",колата тръгва назад и я наранява

35-годишна жена пострадала при пътно произшествие в село Бели вир на 30 януари около 16 часа. По първоначални данни, докато се опитвала да бута на заледен участък „Мерцедес“, управляван от 29-годишен, колата тръгнала на заден ход и жената била наранена по гърба. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. На 30 януари в 8,45 часа по пътя за село Врело товарен „ЗИЛ“ с 49-годишен водач при разминаване се ударил в „Мерцедес“. Няма пострадали. Съставен е акт по ЗДвП.

831 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на полицейските управления в Крумовград, Момчилград и Кирково с цел контрол на спазване на правилата за движение от пешеходците и водачите и със специален акцент върху правилното пресичане, спиране и паркиране. Проверките са били извършени в периода от 21 януари до 30 януари. Полицейски служители са констатирали 138 нарушения на ЗДвП, за които са били съставени 20 акта и 118 фиша.

Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. На 28 януари около 20 часа по пътя между селата Енчец и Главатарци бил спрян за проверка „Мерцедес“, управляван от 54-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 1,47 промила. На 30 януари около 20 часа в Кърджали бил тестван 55-годишен, който се придвижвал с „Пежо“. Дрегерът отчел 1,66 промила. Двамата водачи отказали кръвни проби за химически анализ. Задържани са били за срок до 24 часа в полицейското управление.

Бързо производство за управление на нерегистрирано моторно превозно средство е образувано в РУ-Кърджали. При специализирана операция на 28 януари  полицейски служители спрели в областния град товарен „Ситроен“ с 18-годишен водач. При проверката станало ясно, че автомобилът няма необходимата регистрация. Сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай работят по случая с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини