Новият областен управител на Перник официално встъпи в длъжност

Новият областен управител на Перник - 39-годишният Кирил Стоев днес официално встъпи в длъжност. Той бе представен от предшественика си д-р Симеон Василев, който му връчи заповедта за назначение от Министерския съвет.
Кирил Стоев заяви, че познава проблемите на региона и ще работи за разрешаването им. По думите му те са свързани с реализацията на хората, липсата на достатъчно инвестиции и по-високото заплащане на труда. Акцент в работата му ще бъде опазване чистотата на въздуха. Има населени места в областта, които все още страдат от водна криза, каза Стоев. По думите му приоритетно ще се заеме с укрепването на Синдикалния дом в центъра на Перник, чията сграда е с конструктивни нарушения от земетресението през 2012 г. и досега не е ремонтирана.
Кирил Стоев живее в Радомир. Той е възпитаник на местния електротехникум и на Университета по национално и световно стопанство. Досега е работил в софтуерна компания. Дарител е на черквата „Свети Димитър“ и новостроящия се храм „Успение Богородично“ в Радомир, участвал е в много благотворителни кампании. Стоев е активен пчелар, рибар, ловец и доскорошен танцьор в радомирския състав „Етнофолк“. Баща е на три деца.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини