Рекорден брой новозаразени във Великобритания и Франция

Великобритания регистрира рекордният брой от 129 471 новозаразени, ден след като премиерът Борис Джонсън заяви, че няма да въведе нови ограничения тази година, за да попречи на разпространението на силно заразния вариант Омикрон, предаде Ройтерс.

Въпреки вчерашното изявление на премиера, министри призоваха британците да празнуват Нова година предпазливо и предупредиха, че правилата може да бъдат затегнати, ако има риск от претоварване на здравната система.

Британското правителство определя ограниченията в Англия, където живее по-голямата част от британското население. Властите в Северна Ирландия, Уелс и Шотландия вече въведоха по-строги правила, както и други европейски страни, изправени пред нарастване на броя на случаите, дължащо се на варианта Омикрон.

Предишният най-висок брой новозаразени беше 122 186, като беше регистриран на 24 декември.

Данните за днес не включват цифрите за Шотландия и Северна Ирландия поради различните практики в отчитането на случаите по време на коледните празници. 12 378-те случая в Уелс включват данни за случаи, които нормално биха били отчетени през предишни дни, отбелязва Ройтерс.

Британското правителство очаква повече данни как здравната система се справя с високия брой заразени, след като първоначални данни показаха, че вариантът Омикрон води до по-нисък риск от хоспитализация. По последни данни броят на хоспитализираните с COVID-19 във Великобритания е достигнал 9 546, в сравнение с 6902 преди седмица.

Въпреки повишението обаче цифрата остава далеч под равнищата през януари.

Британското правителство съобщи днес за 18 нови смъртни случая, свързани с COVID-19, далеч по-малко от тенденцията за над 100 починали на ден.

Франция регистрира рекордния от началото на пандемията брой от 179 807 нови случаи на заразяване с коронавирус за 24 часа, предаде Ройтерс. Предишният антирекорд от 104 611 случая беше поставен в събота.

Вчера правителството обяви нови мерки за ограничаване на разпространението на епидемията, като ограничи броя на събиращите се на публични места, въведе отново задължителното носене на маски и забрани консумацията на храна и напитки в транспортните средства, припомня Ройтерс.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ка
    Как
    1 0
    18:19, 29 дек 2021
    Тез не беха ли ваксинирани
    • Па
      Паржу
      1 0
      23:39, 29 дек 2021
      Хамен поголовно
    • Ет
      Ето
      1 0
      05:43, 30 дек 2021
      Правителството на Обединеното кралство признава, че ваксините са увредили естествената имунна система на двойно ваксинираните. Правителството на Обединеното кралство призна, че след двойна ваксинация човек никога повече няма да може да придобие пълен естествен имунитет към варианти на Covid - или евентуално към друг вирус. Така че нека гледаме как "истинската" пандемия започва сега! В своя Доклад за наблюдение на ваксините срещу COVID-19 за седмица 42, здравният орган на Обединеното кралство признава на страница 23, че „нивата на N антитела изглежда са по-ниски при хора, които се заразяват след две дози ваксина“. По-нататък се казва, че този спад в антителата е основно постоянен. Какво означава това? Знаем, че ваксините не предотвратяват инфекцията или предаването на вируса (всъщност докладът показва на други места, че ваксинираните възрастни сега се заразяват много по-често от неваксинираните). Сега британците установяват, че ваксината засяга способността на организма да произвежда антитела не само срещу шиповия протеин, но и срещу други части на вируса след заразяване. По-специално, изглежда, че ваксинираните хора не произвеждат антитела срещу нуклеокапсидния протеин, обвивката на вируса, която е решаваща част от отговора при неваксинирани хора. В дългосрочен план ваксинираните са много по-податливи на възможни мутации в шиповия протеин, дори ако вече са били заразени и са били излекувани веднъж или няколко пъти. Неваксинираните хора, от друга страна, ще придобият постоянен, ако не и постоянен имунитет към всички щамове на предполагаемия вирус, след като естествено се заразят с него дори веднъж.

      Източник: https: //assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1027511/Vaccine-surveillance-report-week-42.pdf
Последни новини