Задължително с маски на обществени пространства в Гърция - на закрито и на открито

Новите мерки, препоръчани от експертната комисия епидемиолози, влязоха в сила от 6:00 ч. в петък сутринта и ще се прилагат до 2 януари. Те включват задължително носене на маски на всички обществени пространства в Гърция както на закрито, така и на открито. Мерките са валидни и за фитнесите и баровете с изключение по време на консумация на напитки и храна.

В допълнение мерките, обявени в четвъртък от министъра на здравеопазването Танос Плеврис, задължават в супермаркети и в обществения транспорт да се носят двойни маски или маски за висока защита KN95.

Всички празнични събития за Коледа, както на обществени, така и на частни организации, като например празничните програми на общините, са отменени. Единственото изключение са тематичните Коледни паркове.

Пътниците, влизащи в Гърция, от днес трябва да се тестват за COVID-19 на втория и на четвъртия ден след пристигането си, в допълнение към теста, който се прави преди влизане в страната.

Министърът също така горещо препоръча на хората да се тестват за COVID-19 преди да присъстват на социални събития и посъветва всички да бъдат особено предпазливи при своите контакти с уязвими и възрастни хора в дните, след като излизали.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини