Ровят имотите на митничари и данъчни. Преглед на печата

24 часа: Ревизори в затворения за народа "Евксиноград"

Администрацията на Министерския съвет скоро ще разпореди пълна инвентаризация на "Евксиноград", научи "24 часа" оттам. Варненската база на властта досега бе на разпореждане на закритото вече министерство на държавната администрация и административната реформа.

Труд: Борисов сменя двама министри

 Министърката на образованието Йорданка Фандъкова почти сигурно ще бъде кандидат-кметът на ГЕРБ за София, съобщиха пред "Труд" партийни източници. Официално от формацията на премиера Бойко Борисов ще съобщят кой е техният претендент за стола на градоначалника на 1 октомври.

Преди да стане шефка на просветното ведомство, Йорданка Фандъкова бе зам.-кметица на София с ресор образование. Ако на 15 ноември, когато ще са частичните местни избори, тя бъде избрана за градоначалник на столицата, мястото й в МОН щял да заеме един от сегашните й заместници там - Сергей Игнатов.

Монитор: Имането на данъчни и митничари под лупа

Пълна проверка на имотното състояние на всички митнически служители в страната ще започне до края на годината.

Операцията е част от 57 мерки на правителството за справяне с организираната престъпност и провеждане на съдебна реформа в страната.

В графика, изготвен от Министерството на правосъдието, мерките са разделени на 2 секции - постоянни и такива, които ще бъдат извършени до края на годината.

Монитор: ЕК ни даде доверие и пусна парите ни

Забавените и блокирани досега близо 110 милиона евро за земеделските стопани по програма САПАРД ще бъдат размразени и дадени на България, съобщи вчера в Брюксел лично председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.Добрата новина за българските фермери бе официално потвърдена след срещата на Барозу с премиера Бойко Борисов в седалището на ЕК.

Дума: В парламента нямат работа

За пореден път в парламентарната практика вчерашното заседание на Народното събрание продължи малко повече от час. Оказа се, че депутатите нямат законопроекти, които да обсъждат. По повод изключително късия работен ден на НС председателят на парламента Цецка Цачева обясни, че една от причините е, че министър Цветан Цветанов, който по думите й трябва да присъства при обсъждането на Закона за българските документи за самоличност, отсъства от страната. Втората причина била молбата на омбудсмана Гиньо Ганев, чийто отчет щял да се разисква днес.

Сега: 14 български фирми влизат в Топ 500 на Източна Европа

14 български фирми, предимно от енергетиката, влязоха в третата поредна годишна класация Топ 500 на най-големите и динамично развиващи се фирми в Централна и Източна Европа, изготвена от международната одиторска компания "Делойт". На първо място сред нашите компании е "ЛУКойл Нефтохим".

Дневник: Дянков: Няма да свиваме още разходи, търсим нови приходи

Въпреки новите бюджетни дефицити, които се отварят в различни сфери, правителството няма да съкращава допълнително разходи през тази година извън вече обявените 15%. Това съобщи финансовият министър пред БНР в четвъртък, когато в страната пристигна мисия на МВФ и експерти на Европейската комисия, за да направят преглед на състоянието на бюджета и оценка на мерките, предприети от кабинета. По думите на Симеон Дянков администрацията ще се фокусира още повече върху повишаването на приходите, като ще се търси експертизата на фонда и Брюксел.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини