Смолян ще почете жертвите на пътя

21-ви ноември е обявен за Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.Смолян също ще  почете жертвите на пътя за 16-ти път, съобщиха от полицията.

„Нека се обединим за запазване на живота и здравето на хората, защото всеки живот си заслужава. Нека бъдем пример за добро отношение, отговорност и толерантност на пътя, за да постигнем една по-здравословна и безопасна среда на пътното движение, което да доведе и до намаляване броя на жертвите“, каза директорът на Областната дирекция на МВР в Смолян ст. комисар Николай Димов.

Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата на страната ни стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот. Често сред жертвите са млади хора и деца, загубата на които оставя неизлечима мъка и страдание в живота на близките им. Нека помним, че само за една година – 2020 г. – по пътищата на страната, са загинали 463 и са ранени 7121 души. А за десетте месеца на тази година загиналите са 418, а ранените – 6347“, написа вътрешният министър Бойко Рашков в обръщение до всички българи.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини