Пет пожара гасиха огнеборците през уикенда

През вчерашния ден на територията на регион Смолян екипите на РСПБЗН са гасили четири пожара без нанесени преки материални щети: 
- В 15.59 часа е получен сигнал за пожар в сухи треви на адрес с. Момчиловци общ. Смолян. Причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Спасени са намиращите се в непосредствена близост сграда и 50 дка. иглолистна гора. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Смолян.
- В 15.05 часа е получен сигнал за пожар в метален контейнер за смет на адрес гр. Девин ул. “Мадара“, като причината е небрежност при боравене с открит огън. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Девин, спасен е паркиран в близост лек автомобил. Аналогичен сигнал е получен и в 17.22 часа за пожар в метален контейнер за смет на адрес ул. “Пролет“ в гр. Девин.
- В 18.04 ч е получен сигнал за пожар в комин  на адрес гр. Смолян ул. “Дичо Петров“. Причина за произшествието е непочистен комин. Пожара е погасен от екип на РСПБЗН-Смолян, сградата е спасена.
 
Произшествие с материални щети е станало в събота. На 13.11.2021 г. в 12:53 часа е получен сигнал за пожар в селскостопанска постройка намираща се в с. Глогино, общ. Баните. Предполагаема причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. В следствие на произшествието са  унищожени: 50 кв.м. масивни складови и спомагателни постройки; 15 – бали фураж; 16 дка смесена гора. Произшествието е ликвидирано от екипи на РСПБЗН – Баните и РСПБЗН – Смолян, спасени са намиращите в близост, 2 бр. сгради и 100 дка смесена гора. 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини