От мрежата! Преброителка: "Писах клекнала по стълби, мръзнах - накрая не ми платиха"

Пост в социалните мрежи разбуни духовете в Смолян. Ирина Бошнакова споделя горчивия си опит от работата си като преброител през последния месец в областния град. Жената разказва, че се захванала с тази дейност, за да си докара допълнителен лев. Преброила повече от половината от домакинствата, дадени й в списък и решила да се откаже. В резултат се сблъскала със заплахи и обиди от страна на началника на статистика в Смолян. А, за капак, не й платили за свършената работа.
 
"Поста ми е към всички директорчета и работодатели- тарикати. И специално към Славов директор на НСИ-Смолян, започва с поста си Бошнакова.
"Основната ми мотивация е получаването на допълнителен доход.Не съм преброявала от любов към статистиката или за цвета на очите на директора.През времето от 17.09.2021 до 26.09.писах клекнала на стълби без ток,мръзнах на пейки пред къщите,приемах негатива на населението към цялата тази институция,пренасях информация до 3 ч.през нощта.(не съм професионалиска в тази област и вероятно по бавно я върша тази дейност).Преброила съм повече от 50% от дадения ми обект.Тази допълнителна работа ми изпива енергията,което се отрази лошо на основната ми работа от,която си изкарвам хляба.На 27.09.(вторник) отивам до НСИ да си оставя материалите и да си подам молба за прекратяване на дейността ми ,като преброител..Когато казах, че искам да прекратя тази дейност и да си подам молба за това,защото съм служебно възпрепятствана към основната си работа Получих агресивни нападки от всички,които бяха на работа в момента. Директорът илиза замахва с пръст и крещи че няма да ми плати докато не си довърша обекта.Абе,хора,в кой свят живеете,комунизма отдавна си е отишъл,и вашия подход отдавна не е актуален,ама откъде да знаете,като не излизате от черупката на комунизма.Днес по имейла получих отговор на молбата ми,че труда който съм положила няма да ми бъде заплатен.Ами затова няма желаещи за преброители,и трудно се намират работници в Смолян", завършва  разказа си Ирина. СмолянБгвести ще търси отговор на въпросите на преброителката от директора на НСИ-Смолян. Очаквайте продължение по темата
 
 
 
 
 
 

 

 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ъг
    ъгй
    2 0
    09:57, 30 сеп 2021
    Жалка Държава , жалки хорица, жална ни майка ...
  • 2
    Пр
    Принцип
    5 -2
    10:10, 30 сеп 2021
    Принципно се плаща за свършена работа, а не за половин. Като си се хванала на хорото, го играеш до край. След това се оплаквай, съди и т.н., ако се е оказало, че работата не отговаря на това по договор.
  • 3
    Ме
    Медиха Карагьозова
    0 0
    20:02, 30 сеп 2021
    Как така до 3 часа през ноща?- По договор имате право от 8 до 20 часа? И работата свършена ли е качествено според договора? Имате ли протокол удостоверяваш това? И ако всеки се откаже по средата...какво правим? Къде ви е отговорното отношение? Търсите си правата, ами задълженията? ... Г- н Славов е прекрасен човек и ръководител!
Последни новини