Румен Радев: Мисля, че е време Борисов да се кандидатира за президент

"Вижте само с какви аргументи излизат - да не се стреляме по тях. Аз мисля, че е крайно време г-н Борисов да спре да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент". Това каза президентът Румен Радев по повод, че ПП ГЕРБ все още не са обявили кандидат-президентска двойка.

Президентът участва в официалното откриване на новата учебна година в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" в София.

"Искам да поздравя служебното правителство, че започна да въвежда ред в хаоса в енергетиката, насаден от предишните управляващи. Разбира се, има още много работа, така че да се намерят верните решения, да се отстранят една по една олигархичните зависимости в нашата енергийна система", допълни той.

"Започна обезвреждането на заложената от предишните управляващи мина в енергетиката", заяви Радев. Той подчерта, че цените на тока в България в момента са едни от най-ниските в Европа. Каза още, че не се меси в работата на нито един министър, но очаква служебният кабинет да защити честта и на предстоящите избори.

"Грозното явление на купен вот няма място в демократична държава и е странно, че някои партии упорито се идентифицират с него", допълни президентът.

Тази вечер ще се състои Учредително събрание на Инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев и Илияна Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент на Република България на предстоящите избори на 14 ноември.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Марица-Изток
    9 -8
    11:20, 27 сеп 2021
    Такъв ред в енергетиката въведе служебното правителство, че тока за бизнеса поскъпна 4 пъти за половин година.
  • 2
    То
    тома кравов
    6 0
    15:59, 27 сеп 2021
    Няма да се кандидатира.Президента има само представителни функции.При министър –председателя са "спешните и неотложни"обществени поръчки за строеж на магистрали.язовири.спортни площадки.укрепване на свлачища и т.н.
Последни новини