18-годишен катастрофира при Мост,пострада 16-годишния му спътник

16-годишен пострадал при пътно произшествие на 26 септември около 19,30 часа в района на село Мост. 18-годишен водач на лек автомобил „Сеат“ загубил контрол над управлението, колата напуснала пътното платно, ударила се в отводнителен канал и се преобърнала. Пътникът в автомобила получил фрактура на черепа и бил транспортиран за лечение в пловдивска клиника. Извършен е оглед на мястото на произшествието от дежурна оперативна група. Екип на пожарната служба в областния град обезопасил катастрофиралия автомобил. Образувано е досъдебно производство в РУ-Кърджали. Само с материални щети е пътно произшествие, станало на 25 септември около 6 часа в Момчилград. 85-годишен водач на “Фолксваген“ блъснал лек автомобил „Сузуки“. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

222 моторни превозни средства, 374 лица, 30 търговски обекта са били проверени в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали на 25 септември в интервала от 18 часа до 24 часа. Полицейски служители констатирали две престъпления – управление на автомобил след употреба на алкохол и незаконно притежаване на наркотично вещество, по които са образувани бързо и досъдебно производство. 45 са установените нарушения по ЗДвП, съставени са 4 акта, 24 фиша и са били заснети 17 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове. 3 акта са съставени по Закона за българските лични документи и 2 акта по Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред.

Водач, използвал регистрационни табели, издадени за друго МПС, е бил задържан в РУ-Кърджали. При проверка на 24 септември на бул.“Христо Ботев“ в областния град полицейски служители установили деянието. Извършен е оглед от дежурна оперативна група. Образувано е досъдебно производство.

Проверка за повреда и унищожаване на чуждо имущество е започната в РУ-Кърджали след подаден сигнал, че на 23 септември около 22 часа на улица в града били унищожени стъкла на лек автомобил „Фолксваген“. Сектор „Криминална полиция“ работи по случая, предприети са действия за установяване на извършителя на деянието.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини