Заради Ковид-19 отмениха празници в Чепеларе, хиляди искали д ги посетят

Ковид-19 отмени за втора година отмени  празници в Чепеларе. От 30-ти септември трябваше да стартира Фестивала на  „Родопска угодия“. От общината обаче обявиха, че кулинарния празник няма да се състои. Отменя се  и  провеждането и на Национални хайдушки празници "Капитан Петко войвода".

От 7-ми септември, когато заповедта влезе в сила, до днес, организаторът е върнал поне 3 000 желаещи. Събитията се очертаваше да бъдат забележителни и наситени с мероприятия и забавления. Бяха пердвидени конкурси за певци, танцьори и инструменталисти. За любителите на вкусната храна щеше да има пищна изложба на родопски специалитети, приготвени от майстори готвачи от местните ресторанти, членове на Шефс клуб – Смолян и любители кулинари от Родопите и от цяла България. Дълго време артисти се готвиха за да подготят възстановка на едновремешна родопска сватба. Усилията им обаче за сега ще останат недооценени от публиката.

Кулминацията на концертната програма щеше бъде рецитал на Елица Тодорова и братя Пищолски. Хиляди  туристи прииждаха преди ковид-пандемията за Хайдушките празници.  Тази година капитан Петко войвода щеше да  влезе в града с автентичен файтон, така както някога смелият хайдутин бил откаран в софийското градоначалство на разпит. Гостите на празника щяха да  имат възможност да се докоснат до автентичните костюми от култовия сериал „Капитан Петко войвода“ и на видео стената да видят ексклузивно интервю с актьора, чието име свързваме с личността на легендарния герой, Васил Михайлов. Всичко усилия на община и организатори обаче няма да  видят бял свят тази година.Чепеларци се надяват  това да е последната година, в която пандемията отменя дховния и клутурен живот в града. 

 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини