За стотен път в гимназия „Христо Ботев” проехтя първия училищен звънец

    За стотен път в езиковата гимназия „Христо Ботев” проехтя първия учебен звънец. Директорката на елитното учебно заведение Даниела Павлова връчи „Ключа на знанието”на осмокласничката Иванина Сюлютчиева.

    Тържеството по случай първия учебен ден бе открито с вдигане на националния трибагреник пред входа на школото и композиция на гвардейците.

    Гост бе председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед.

     В приветствието си към осмокласници и преподаватели директорката Даниела Павлова изрази убеденост, че учители и ученици ще се справят с предизвикателствата на новата учебна година. Това ще стане отговорно и професионално, подчерта Павлова.Тя поздрави осмокласниците, които според нея се присъединяват днес към голямото ботевско семейство.

    Тук ще намерите много нови приятели. Ще разкриете своя творчески потенциал. Накарайте ни да се гордеем с вашите постижения, отбеляза директорката.

    Надявам се ние преподавателите да се справим с усложнената обстановка и да се успеем,както с присъствената форма на обучение,така и с преподаването в електронна среда.Нека новата учебна година бъде спорна и благодатна,пожела Даниела Павлова.

      От името на областния управител Даниел Делчев приветствие поднесе Сабина Сюлютчиева, която е председател на училищното настоятелство. Тя отбеляза, че са малко дните предизвикващи такива положителни емоции. Емоции в очакването на новото , което ни предстои. Затова първият учебен ден се превръща в празник на всички, които носят училището в сърцето си. От името на губернатора тя поздрави учителите за героизма, който проявяват в условията на пандемията.Призова учениците да бъдат постоянни в усвояването на знания.Като председател на настоятелството тя поздрави педагози и ученици с началото на второто столетие на гимназията.

      От името на кмета инж.д-р Хасан Азис приветствие поднесе секретарят на Общинска администрация Себахатин Риза.Той отбеляза,че ботевци прекрачват прага на новата учебна година с увереност. Миналата учебна година бе трудна,но това прави успехите ви по-ценни.

     Поздравления имаше и от дванадесетокласника Борислав Енчев и осмокласничката Иванина Сюлютчиева.

    Пяха Петя Илиева и Мустафа Идриз.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини