"Девин" ЕАД дарява над тон и половина изворна вода в помощ на "SOS Детски селища България"

„Девин“ ЕАД дарява на „SOS Детски селища България“ над тон и половина изворна вода за нуждите на селището в гр. Трявна, съобщиха от компанията. Помощта идва след сигнал от екипа на сдружението за криза, свързана със замърсяване на питейната вода в града.
„Девин“ ЕАД има установени традиции в корпоративната социална отговорност. Компанията е дългогодишен партньор на Българския Червен кръст. Само за 2020 г. компанията дари на хуманитарната организация над 200 000 литра вода на засегнатото население при водната криза в гр. Перник; по време на първия локдаун заради COVID-19; при отравянето на р. Марица в Хасковска област; за доброволците и служителите на БЧК, както и на пострадалите при земетресението в Хърватия. Преди това компанията осигури стотици хиляди литра натурална вода за хора в нужда, включително при наводненията в Република Македония през 2016 г., пороите и бедствията в Северозападна, Североизточна и Южна България през 2017 и 2018 г., както и при други хуманитарни акции.
От лятото на 2020 г. насам „Девин“ ЕАД подкрепя и Фондация "За нашите деца". Компанията се грижи за здравето на уязвимите деца и семейства, като всеки месец осигурява нужните количества изворна вода, необходими за тяхната ежедневна здравословна хидратация напълно безвъзмездно.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини