Млади хора пожелаха да пишат за местни медии след среща с журналиста Георги Кулов

Изображение 1 от 3

    В ОДК се проведе поредната проява от Месеца на Америка в Кърджали

    В Общински детски комплекс се проведе поредната проява от ежегодния форум Февруари-Масец на Америка, организиран от дружество „Приятели на САЩ“, посолството на САЩ и община Кърджали. Тази година поради пандемията събитията продължават и през месец март.

    Ученици от клубовете „Медийно студио“, Радиоклуб “Детски свят“, Детски и младежки парламент и Фотоклуб“От черно до бяло“ се срещнаха с дългогодишния журналист Георги Кулов.Основна тема на разговора бе медийната среда по време на криза, опасностите за обществото от фалшивите новини, антиваксърството, кактои зависимостта на някои медии от властимащите.

    „Все по-голяма е ролята на социалните мрежи, от  които младите хора черпите информация и  често позицията ви по много теми се основава на прочетеното в тях . Не се доверявайте на всички сайтове, ползвайте повече от един източник“, посъветва Георги Кулов.

    Младите хора научиха интересни факти от личния опит на журналиста и се убедиха, че професията е много отговорна.

    „Добрият журналист чете много, има богата обща култура. Той проверява достоверността на информацията, която ползва и публикува.“, обобщи лекторът. Младежите получиха отговори на въпросите  за въздействието на заглавието, за формулата на добрата статия и за важността на снимковия материал.

    Роди се идеята младите хора от кръжоците в ОДК да сътрудничат на местните медии със свои материали и фотографии по теми, които ги вълнуват.

    ОДК

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини