Хампарцумян: В Азия вярват на лекарите за ваксината ,тук не

България се готви за втората фаза от ваксинацията. Общините събират списъците със съгласие.
"Ваксината е началото на проясняване на медицинската фаза. Самото поставяне на ваксината е логистично един супер сложен проблем, който не съм сигурен, че всички си дават сметка за него. Говорим за ваксиниране на около 60-70% от населението. С 3 хладилника и 4 палатки това няма как да се случи, но се надявам, че с времето ще имаме по-сериозна организация", каза банкерът Левон Хампарцумян за предаването "Опорни хора".

Той е категоричен, че в началото на годината трябва да сме оптимисти.

"Най-стабилният начин на развитие е еволюционният, само че взима много време. В спешни ситуации не може да очакваме оптимални решения. В края на хоризонта вече се вижда краят на медицинската фаза, което дава възможност да започнем количествено да видим икономическите последствия от кризата. Ако има трета, четвърта вълна - ще има отново ваксина, както е при грипа всяка година. Този вирус или ще изчезне, или ще започнем да живеем с него", допълни Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че сегашните паспорти, които са във вида, в който ги познаваме, са въведени в резултат на испанския грип през 20-ти век.

"Задължително ще се ваксинирам. Ваксината може да има странични ефекти, с определена чистота. Когато ги знаеш - можеш да получиш адекватна помощ. В Азия населението вярва на администрацията си, лекари. А в Европа това доверие е нарушено", коментира още банкерът и подчерта, че държавата се изхранва от резултатите на бизнеса.

dnes.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    3,
    3,14
    15 -1
    10:26, 3 яну 2021
    И ти ли стана специалист по ваксините,бе крадливо изчадие,или вожда ти се обади какво да говориш?
    • Би
      Бил Гея ще съкращава
      0 -1
      06:23, 4 яну 2021
      Населението. Има го в тубата с превод
    • На
      Намери и гледай
      0 0
      09:26, 4 яну 2021
      Клипа тъпак. Преди да слагаш минуси
  • 2
    Й
    й
    5 -2
    16:30, 3 яну 2021
    В Азия,лекарите,не са търговци.
  • 3
    Aj
    Ajax
    5 0
    21:20, 3 яну 2021
    Ти крадлив и нагъл арменец ще ни даваш акъл да си ваксинираме децата и после да ги гледаме болни и немощни?Тебе трябва жив да те одерът както ти дереш глупаците които теглят кредити на непосилна лихва!
  • 4
    12
    123
    3 0
    21:52, 3 яну 2021
    Този миризлив крадлив арменец е виновен за високите лихви по кредитите дълги години. Колко хорица изгоряха с апартаменти и цехове заради нечуваните лихви от този боклук. От него зависиха процентите и той наложи най високите в Европа и Азия.Живее сам няма ни куче не коте. Да пукне в адски мъки изрода.
  • 5
    Да
    Да
    3 0
    23:07, 3 яну 2021
    Туй крадливо л**** и то ли закъса за пари че започна да се изявява като ваксар или мисирките от асково минет се чудят как да подлижат нечий задник
  • 6
    Об
    обикновен човек
    2 0
    08:07, 4 яну 2021
    този противен арменец се чуди и плаща по повод и без повод да се появи пред екраните и да бръщолеви изтъркани клишета. пароди на съдбата.
Последни новини