Три момичета от "Славейков" на първите три места в национален литературен конкурс


Кристина Йовчева от 11в клас, Ели Мечтанова и Елица Христова от 11б клас на СУ "Петко Рачов Славейков" са класирани съответно на първо, второ и трето място в Десетото издание на Националния проект на Ротари и Зонта "Народните будители и Аз". Официалното награждаване се проведе на 16 юни по обяд на Римския стадион в Пловдив /площад "Джумая". Наградите връчи кметът на град Пловдив Здравко Димитров в присъствието на доц. Кирчо Атанасов - автор и ръководител на Националния проект. Самият конкурс за стихотворение, есе, разказ, мултимедийна презентация, рисунка и рецитация се провежда за десети пореден път под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.
Кърджалийските момичета участват в раздела за есе със своите мисли и чувства за будителите и родината. Есето на Кристина, класирана на първо място, е със заглавие "Стресни се, племе закъсняло...", на Ели - "Де е българското", а на Елица - "Де е България". Преподавател по български език и литература и на трите ученички е Гергана Пърличева.
Веднага след награждаването талантливите славейковки получават похвали и признание от журито на конкурса и най-вече от президента на Ротари клуб , както и от ръководителя на проекта доц. Кирчо Атанасов - бивш учител на Милко Багдасаров, зам. министър на образованието и голям приятел на училище "Славейков". Наградените момичета веднага отиват при директора си заедно с призовете си и поздравите, които му носят. "И какво стана сега, "Славейков" превзе и Пловдив", емоционално реагира на новината Багдасаров. Той получава и благодарствено писмо от организаторите на националния конкурс за учениците и преподавателите, които училището има и подготвя. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    От
    отвратен
    1 0
    12:11, 18 юни 2020
    пак най отпред и пак най ухилен - б а д а с а р о в. няма насищане за показност
  • 2
    Ст
    Страхил
    1 0
    23:22, 18 юни 2020
    Няма равен по себелюбие! Самозабравен индивидуалист! Вреден за Кърджали! Образец на лицемерие и нечистоплътност!
  • 3
    Ля
    Лято
    1 0
    23:41, 18 юни 2020
    Този директор не спазва законите, Гроздан Колев си затваря очите! Областния управител защо не се намесва? Знаем, че Багдасара е по машинациите, интригите, лъжите и клеветите. Докога ще го търпят директор менте, женкар идеградиран тип?
Последни новини