70 000 повече регистрирани за вота в Кърджалийско

По данни на Районната избирателна комисия на 5 юли ще отворят врати 428 секции в Кърджалийска област.

Правото си на вот са призовани да упражнят 220 292 души, което е с над 70 000 повече от гласувалите преди месец за европейско представителство.

След актуализация от списъците са отпаднали 20 000 човека, съобщи председателят на комисията Величка Георгиева, цитирана от БТА.

Изборите са напълно обезпечени с бюлетини. Както и на предния вот, хората с физически и зрителни увреждания, ще могат да упражнят правото си на глас за избор на членове на национален парламент в 9 секции на територията на областта.

В кърджалийските села Глухар и Костино хората с увреждания ще могат да гласуват у дома си в подвижни избирателни урни. Такава възможност дава изборното законодателство на инвалидите.

Условието желаещите да дадат вота си по този начин е да бъдат поне десет избиратели на територията на една секционна комисия.

Около 3 000 души с физически и зрителни увреждания в Кърджали могат да упражнят правото си на глас на 5 юли, съобщиха от местната структура на Съюза на инвалидите.

Тези, които са трудноподвижни, могат да се обадят в Клуба на инвалида, за да ги вземе микробус, пригоден за инвалидни колички и да ги откара до секцията им.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини