Заловиха затворника-беглец, който знаел истината за Белнейски

Mистериозният беглец от софийския затвор Страхил Атанасов, който даде изявления, че бил запознат с детайлите около смъртта на Росица и Христина Белнейски, е заловен. Това съобщи следователят от Националната следствена служба Веселин Мартински. Той уточни, че след консултация с наблюдаващия случая "Белнейски" прокурор, ще реши дали избягалият затворник ще бъде разпитан за информацията около смъртта на двете деца, с която твърди, че разполага.

Затворникът-беглец е задържан заради извършен от него грабеж в смолянска книжарница, където заплашил с нож продавачката, откраднал сто лева от оборота и два мобилни телефона и избягал с такси към Рудозем, информира агенция Фокус.

От МВР съобщават, че мъжът е заловен в храсти, в близост до речното корито край Рудозем, където се криел. Тогава всъщност органите на реда установили, че става въпрос именно за Страхил Атанасов.

От полицията съобщават още, че Атанасов е осъждан многократно за кражби, изнасилване при условията на опасен рецидив и други престъпления. От 1990 г. той изтърпява наказание 27 години "лишаване от свобода" в Софийския затвор, като му остава да изтърпи още седем години. Бил е пуснат в отпуск, от който не се е завърнал и на 19 юли е обявен за общодържавно издирване.

Междувременно жители на пазарджишкото село Звъничево съобщиха, че беглецът тези дни, докато е бил обявен за общодържавно издирване, е гостувал на баща си, който живее в селото. Даже бил търсен от кварталния полицай в къщата на баща му, но не бил открит.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини