Веселин и Христо Данови отиват на избори

Общинските съветници Веселин и Христо Данови, които са следствени за склоняване към проституция и трафик на хора с цел получаване на облаги от тази дейност, може да се включат в предстоящите парламентарни избори.

Това съобщи говорителят на Районна избирателна комисия за парламентарни избори Варна Кристиян Богоев, информира агенция Фокус.

По неговите думи ако подадените документи отговарят на изискванията и партията, която издига двамата кандидати за народни представители - "Обединение на българските патриоти", е регистрирана в Централната избирателна комисия (ЦИК), няма пречка те да получат регистрация за участие в изборите за национален парламент.

"Днес ще разгледаме кандидатурите им и най-вероятно до края на деня ще вземем решение", допълни Богоев.

Напомняме, че миналата седмица Варненският окръжен съд потвърди ареста на общинския съветник Христо Данов. Той е обвиняем по мегадознание, по което се разследват 24 души, обвинени за участие във въоръжена престъпна група.

Групата се е занимавала с разпространение на наркотици и трафик на жени.

Данов е с обвинение и за изнудване в съучастие с баща си - Веселин Данов. Общинският съветник е вече девети месец в ареста и обжалва мярката си за втори път.

Съдът прецени, че продължителният срок на задържане на Данов все още не е в разрез с българското и европейското законодателство, още повече, че от правна и фактологическа страна делото е от изключителна сложност.

Задържаният може да обжалва определението на съда пред Апелативния съд във Варна.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини