Съд за лидерите на Тройната коалиция!


На вчерашния ден, 25 април, се навършиха 4 години от подписването на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз. Датата не бе отбелязана официално - и то основателно, защото договорът и ползите от европейското ни членство останаха на хартия, се казва в Декларация на ПП +"Ред, законност и справедливост", изпратена до медиите.

Страната ни продължава да е в капана на симулирания преход към демокрация, който превърна корупцията и злоупотребата с власт в начин на държавно управление, а държавата - във формален член на ЕС. Днес стоим пред отговорна национална задача - следващите четири години на управление на България и петгодишния мандат в Европейския парламент да не бъдат отново пропилени за България.

Затова на първото си редовно заседание след Третия конгрес Управителният съвет на "Ред, законност и справедливост", взе решение да подготви пакет от законодателни мерки, чрез които ще се търси персонална отговорност за злоупотребите с власт, корупцията и източването на бюджета от страна на управляващите, се посочва в документа.

РЗС стои зад позицията, че регентският съвет на управляваща коалиция - Сергей Дмитриевич Станишев, Ахмед Демир Доган и Симеон Борисов Саксобурггота, не просто олицетворява исторически българските национални катастрофи, но ни тласка към нов икономически банкрут и политическа дестабилизация в края на един бездарен и крадлив управленски мандат, заявяват от РЗС.

Според тях резултатите от политиката на Тройната коалиция са:
- пълно отсъствие на работещи дългосрочни стратегии за развитието на страната по проблеми като национална сигурност, демографски въпроси, икономически приоритети
- трайна и дългосрочна бедност на българските граждани, постигана чрез целенасочена политика на ниски доходи, пенсии и заплати;
- прикриване на схеми за източване на ДДС, укриване на данъци, митническа контрабанда, злоупотреби с еврофондове, разпореждане с държавна собственост и търгове за концесии и обществени поръчки чрез персонални назначения, липса на ефективен контрол, политически, полицейски и съдебен чадър;
- приоретизирана роля на чуждестранни финансово-кредитни институции за сметка на реалния сектор чрез прекомерно високи лихвени равнища и източване на финансовата система на страната
- създаване на олигархична прослойка от забогатели чрез административни схеми, а не чрез реален бизнес лица, на които се дава възможност за злоупотреби с еврофондове, преференциално участие в публично-частни партньорства, вкл. чрез заменки, апорти, концесии и обществени поръчки
- феодализиране на местната власт
- неефективна съдебна власт, непрестанно „реформирана" чрез безмислени промени в устройствения закон, които способстват само за превръщането на някои съдилища в акционерни дружества
- създаване на монополно положение и толериране политика на съгласувани цени в телекомуникационния сектор и при разпределянето на електро и топлинна енергия и вода.

Това трагично положение на нацията и държавата е пряка последица от действията на Станишев, Сакскобургготски и Доган и те трябва да понесат персонална отговорност.

"Ред, законност и справедливост" счита, че тази отговорност трябва да е наказателна. Докато лидерите на тройната коалиция не попаднат в затвора за извършените от тях престъпления срещу България, нацията ни ще остане застрашена от физическо изчезване, а страната - от заличаване от картата на ЕС, категорични са от РЗС.

С реално влизане във властта, "Ред, законност и справедливост" декларира пред българските граждани, че ще работи за приемане на специален закон за съдене лидерите на тройната коалиция.

Възмездието за престъпниците е част от справедливостта в едно демократично общество заради:
- пропуснатите ползи и възможности, заради спрените европейски фондове за България
- игнориране на националните интереси в сферата на енергетиката и др. стратегически области
- откраднати от държавата средства чрез митнически злоупотреби и прикривани данъчни измами
- ощетяващи държавата сделки, обществени поръчки и заменки,
- разпъване на политически чадър над злоупотребите с власт, облагодетелстването на олигарсите и картелизацията на пазара.
- загубване на международния имидж на страната, включително в рамките на ЕС

Редът и справедливостта са немислими без наказване на виновните, се подчертава в декларацията. В Заключение от ПП РЗС призовават българските граждани да гласуват на предстоящите избори и "да изключат всякаква възможност регентският съвет в лицето на тримата лидери на управляващите партии отново да се докопа до властта в България и да избегне понасянето на отговорност. Само чрез вота си българите могат да защитят личното си достойнство и правото да живеят в България на реда, законността и справедливостта."





Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини