Учени изведоха формула за идеалната семейна екскурзия

Хората, планиращи разходка със семейството си, вече могат да се възползват от изведената научна формула, благодарение на която да се насладят на чудесно прекарване, пише в. "Скотсман".

Родителите, желаещи да организират един разтоварващ ден за себе си и за децата си, трябва да излязат от къщи в 8,37 часа сутринта и да изминат не повече от 52 мили /1 миля - 1609 метра/.

Успешната семейна почивка изисква също минимум шест часа на брега на морето, в тематичен парк или в зоологическа градина, където малчуганите могат да се отдадат на най-малко три различни занимания. Най-подходящата температура за идеалната семейна екскурзия е 20 градуса по Целзий.

Най-добрата комбинация за чудесно прекарване е от двама възрастни и две деца на около 8-годишна възраст. По време на почивката е най-добре семейството да похарчи 5,50 лири за сувенири - тениска, химикалка, плюшена играчка.

Най-подходящото време за прибиране у дома е 17,50 ч. следобед. Проучването сред 2000 семейства е направено по поръчка на компанията-производител на гуми "Континентал". Въз основа на резултатите е изведена следната формула за идеална семейна почивка: [(Време + Пътуване)/Дестинация х (Група + Атмосферно време )] - Харчове > 1.0.

Данните от проучването показват, че предпочитана дестинация за повечето семейства е морският бряг, следван от тематичния парк и зоологическата градина. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини