Шефът на ГЕРБ София биел дъщеря си. Преглед на националния печат

"Стандарт": Киров държан на хапчета в мазе

На хапчета и залостен в мазе. Така бизнесменът Киро Киров е прекарал последните 18 дни. Той бе отвлечен на 27 март и срещу откуп от 620 000 евро беше освободен късно в понеделник вечерта. Киров беше захвърлен на Бонсови поляни във вилната зона на Горна баня. През цялото пленничество бизнесменът е бил държан на успокоителни, за да не създава проблеми на похитителите. Те давали на Киров и хапчетата за сърце, без които не можел. Криминалистите вече проверяват регистрите на аптеките у нас, които са продавали през последните 18 дни таблетките "Ритмонорм". Те се дават само срещу рецепта от кардиолог. Освен тази следа разследващите са разпоредили и проверка на всяко тъмносиньо "БМВ Х5" у нас. Те разполагат с информация, че джипът на бандитите има белег на задния капак.

"Стандарт": Катар налива милиони у нас
Изграждането на терминал за втечнен газ, който да обслужва не само България, но и други европейски страни. Това бе една от темите, които президентът Георги Първанов и емирът на Катар шейх Хамад Бин Халифа Ал-Тани обсъдиха вчера. Монархът пристигна в София със съпругата си шейха Моза по покана на Първанов.
Президентът и емирът очертаха и темите от взаимен интерес - взаимодействие в енергетиката, инфраструктурата и строителството, транспорта, туризма, здравеопазването и разширяване на търговските взаимоотношения като цяло. Първанов разказа на госта за намеренията на страната ни да изгражда втора атомна централа. Шейх Хамад Бин Халифа Ал-Тани пък обяви готовността на инвестиционния фонд на Катар да се включи активно в реализацията на всички проекти от взаимен интерес за двете страни. Той обаче поиска Катар да установи специални, привилегировани отношения с България.

"24 часа": Шейхът на Катар поиска среща със сестрите ни
Емирът на Катар шейх Хамад Бин Халифа Ал Тани пожела лично да се види с медицинските сестри, освободени от Либия, в чиято кауза той също участва. Срещата беше снощи в хотел "Шератон" в София.
Така и не се разбра каква точно е била ролята на емира в освобождаването на медиците ни, но е факт, че след неговото позвъняване на полк. Кадафи разрешаването на случая стана възможно до дни.
Шейх Хамад Бин Халифа Ал Тани и съпругата му шейха Моза са на двудневна визита у нас по покана на президента Георги Първанов. Това е първото посещение на държавния глава на Катар в България. Техни Височества бяха посрещнати с официална церемония на пл. "Св. Ал. Невски".
Емирът и президентът говориха за българо-катарско сътрудничество в енергетиката и възможностите за изграждане на терминал за втечнен природен газ на нашето Черноморие. Също и за реализирането на съвместен проект за регионален център за рехабилитация на деца с увреждания у нас.

"Новинар": Пламен Юруков променя споразумението с ДСБ
Бившият председател на СДС Пламен Юруков ще предложи на новоизбрания лидер Мартин Димитров да бъде създаден кризисен щаб. Той ще бъде формиран от старото и новото ръководство. Това се налага, след като съдът отказа да регистрира новия екип на синята партия. Според Юруков това е едно разумно решение, тъй като старото ръководство остава отговорно пред закона. Старото ръководство е легитимният орган, който трябва да извърши регистрацията на партията, заяви вчера Юруков.
Според запознати обаче целта на формирането на този кризисен щаб е да се излъчи служебен председател на СДС, както и да се бламира споразумението за коалицията с ДСБ. По думите на Юруков направената коалиция СДС-ДСБ не трябва да съществува в този формат. Обединение „да", но без тези, които причиниха разцепването на СДС, категоричен бе той.
"24 часа": Юруков: Няма да пусна Костов в синя листа
"Няма да регистрирам листата на СДС и ДСБ, ако кандидат в нея е Иван Костов." Това обяви сензационно пред "24 часа" предишният син лидер Пламен Юруков. Формално той е председателят, който представлява партията пред трети лица.
Заради обжалване на избора на Мартин Димитров за лидер на СДС, той още не е вписан в регистрите.
Юруков призна, че се съмнява коалицията на СДС с ДСБ в този й вид да вземе не само 8, но и 4%. Той настоява онези, които са били на високи властови позиции като Костов, Софиянски, Бакърджиев, да се оттеглят от политиката.

"Монитор": Кризисният щаб чисти по- евтино от кмета
Петте фирми, мобилизирани от кризисния щаб, чистят много по-евтино от столичните чистачи. Това каза премиерът Сергей Станишев вчера. Той подчерта, че на фирмите се плаща на тон извозена смет до Суходол, а не на вдигане на кофи.
Според Станишев правителството е изчакало достатъчно време Столичната община да се справи с проблема с отпадъците, а градските чистачи нямат достатъчно капацитет да чистят системно и качествено. "Тези фирми, с които бяха сключени договори, нямат достатъчен капацитет, за да покрият цяла София и качествено и системно да извозват боклука, да не говорим за другите елементи на почистването - миене на улиците, премахване на нерегламентираните сметища, които са стотици в София", коментира Станишев.
По думите му столицата е много по-чиста днес (б. а. -вчера), отколкото преди една седмица.
"Министерският съвет не търси политизиране на въпроса с боклука, това е въпрос, важен за столичани, и правителството винаги е търсило разумни решения", каза още премиерът.
Междувременно стана ясно, че 8-те фирми, които отговарят за почистването на София, сами ще определят обема на работа. Това ще стане чрез подготвени от тях оперативни планове. В документите ще пише как ще се покрият изискванията на градската управа за чисти улици. "Фирмите сами ще опишат как точно ще чистят, за да достигнат това, което искаме от тях", обясни зам.-кметът по екология Мария Бояджийска на заседание на общинската комисия по екология.

"Дневник": Кабинетът ще плаща с празен чек за чистенето

Шест дни след като правителството обяви кризисно положение заради боклука в София, още не е ясно колко ще струва предизборното усилие. Извиканите по спешност нови чистачи "Новера", "Искър 2000", СОДОС и държавните "Строителство и възстановяване" и "Транспортно строителство и възстановяване" трябва да получат пари от бюджета за извозването на отпадъците, миенето и метенето на улиците. Те чистят на много по-ниски цени от наетите от общината фирми, каза във вторник премиерът Сергей Станишев. Малко след това обаче той призна, че все още не са ясни конкретните параметри на финансирането.
Проектопостановлението за определяне на заплащането на петте фирми беше готово още в понеделник вечерта. Документът е написан от кризисния щаб. В него няма конкретни числа, каза говорителят на щаба Чавдар Георгиев. Проектът само определял методиката и дейностите, за които фирмите ще получават пари, а срещу графата със сумите е оставено празно място. То трябва да се попълни на заседанието на Министерския съвет в четвъртък. Мобилизираните фирми получават 30% по-малко от наетите от общината компании, каза областният управител и шеф на щаба Тодор Модев пред "Медиапул". Според него дружествата няма да печелят от кризисното чистене, защото ще получат обезщетения според себестойността на услугите. Държавата обаче ще плати осигуровките на работниците им.

"24 часа": Депутат на Бойко обвинен, че бие дъщеря си

"Бях жестоко пребита пред очите на малкия си брат Георги. Обръщам се към Вас не като към политик, а като към жена и Ви моля за съдействие."
Това пише 19-годишната Мариела Иванова до американската посланичка у нас Нанси Макълдауни. Момичето е дъщеря на независимия народен представител и шеф на ГЕРБ в столицата д-р Лъчезар Иванов. В посланието си до Макълдауни девойката обяснява как системно тя и майка й били "малтретирани от пияния си баща".
В оплакването, изпратено по имейл до посолството, Мариела описала инцидентите и фактите от медицинското, което си е извадила след последния побой на 15 март. Иванов е видял документа. "Проверил съм медицинското - одраскана ръка. Спънала се е и си е одраскала ръката", твърди депутатът.
Посланик Макълдауни не е в страната, но писмото е предадено на ръководството на мисията. "Съпричастни сме към въпросите, свързани с домашното насилие по принцип. Не искаме да коментираме индивидуални случаи", уточниха от пресслужбата.
При бракоразводното дело Иванов оставил цялото имущество на жена си - два леки автомобила "Фолксваген - Пасат" и "Опел", вила в с. Веринско, апартамент. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бил осведомен за цялата ситуация лично от Иванов. Депутатът обясни, че има пълна подкрепа от партията си.
"Не бих искал да коментирам личния живот на когото и да било", каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него няма пречка Иванов да учасва в листите. Решението ще е на общинските събрания на ГЕРБ.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини