Първият българин, платил 1 млн. лева данъци, вече е факт

Първият милионер в платени данъци за 2009 г. вече е факт. Заможен българин е платил над 1 млн. лв. за данъци, след като е подал декларацията за доходите си от миналата година, съобщи Стандарт.
След въвеждането на плоския данък от 10%, за да се платят за налози над 1 млн. лв., годишният доход трябва да е поне 10 пъти по-голям или над 10 млн. лв.

Крайният срок за подаване на годишните данъчни декларации за извънтрудовите доходи от 2008 г. е 30 април. Дотогава трябва да се платят и дължимите данъци.

Родните милионери, както и всички българи, могат да спестят 5 % от дължимите за довнасяне налози, като до 30 април подадат годишната си данъчна декларация по интернет с електронен подпис. Така много хора, които трябва да платят огромни суми за данъци, може да изчакат крайния срок за подаване на декларациите си.

В оставащите по-малко от три седмици всички българи, които през миналата година са имали доходи извън работната си заплата, трябва да подадат данъчна декларация.

Добре е това да направят и хората, които са направили доброволни вноски за пенсионно или здравно осигуряване, или са си направили застраховки "Живот". Те имат право да ползват данъчни облекчения и след като подадат декларациите си, може да се окаже, че държавата има да им връща пари.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини