Мадона отлетя ...

Поп звездата Мадона напусна с частния си самолет Малави, където бе, за да се опита да осинови второ дете от тази страна - момиченцето Чифундо "Мърси" Джеймс, съобщиха световните агенции.

В петък искът на поп иконата за временно осиновяване на сираче от Малави бе отхвърлен от местен съд. Причината бе, че не е спазено изискването бъдещите родители да са живели в Малави за период между 18 и 24 месеца.

Изискването за жителство бе заобиколено през 2006 г. Тогава Мадона получи разрешение да отведе в Лондон друго местно сираче - Дейвид Банда. Неговото осиновяване бе финализирано през 2008 г., припомня Асошиейтед прес.

Адвокатът на Мадона Алън Чинула обжалва пред Върховния апелативен съд на Малави решението, съобщи Ройтерс. Според адвоката на изпълнителката не е нужно Мадона да е в Малави за делото, което ще се гледа във Върховния апелативен съд.

Желанието на 50-годишната Мадона да осинови второ дете от Малави - малката Чифундо "Мърси" Джеймс, родена на 22 януари 2006 г. - бе критикувано от някои организации за защита на гражданските права. Те настояваха, че за момиченцето ще е най-добре да бъде сред своите близки.

В съдебните книжа, обаче, се цитираха думите на Мадона, според които бабата на детето не може да се грижи за него. Майката на Мърси е починала на 14-годишна възраст няколко дни след раждането. Нейният брат се е съгласил с осиновяването. В документите не се споменава нищо за бащата на момиченцето.

Певицата обеща да направи Мърси постоянна част от своето семейство и да й спести "страданието и емоционалната травма" от живота като сираче.

Мадона получи подкрепа от правителството на Малави в начинанието й да осинови второ дете от страната, припомнят агенциите.

Кабинетът на африканската страна бе критикуван остро през 2006 г. Тогава защитниците на гражданските права изразиха недоволството, че към Мадона е проявено специално отношение в разрез със закона, забраняващ на чужденци да осиновяват деца от страната.

Министърът на информацията Патриша Калиати заяви в четвъртък, че певицата е помогнала много на страната и е доказала, че е достойна майка. "Мадона бе много добра с нас, тя осигури подкрепа на повече от 25 000 сирачета в тази страна и показа, че може да се грижи за Дейвид. Много малко богати хора биха си направили труда да дойдат в Малави, за да помогнат на децата ни. Мадона заслужава да я подкрепим в иска й за второ осиновяване", бяха думите на министър Калиати, цитирани от Ройтерс.

Мадона посети Малави за пръв път през 2006 г. за снимките на документален филм, посветен на бедността и болестта СПИН. При сегашното посещение на певицата с нея бяха трите й деца - 3-годишният Дейвид Банда, 12-годишната Лурдес и 8-годишният Роко.

Заедно с тях Мадона посети сиропиталището, в което откри Дейвид Банда. Момченцето за пръв път от напускането на Малави през 2006 г. видя биологичния си баща и разговаря с него. БТА





Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини