Данъчните погват 230 баровци с яхти. Преглед на националния печат

„Новинар": Лупи: Делото срещу мен е политически лов на вещици
Настоящият председател на надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов съзря в делото, което започна срещу него вчера, политически лов на вещици. По думите му не случайно процесът започвал преди изборите. Другият подсъдим - бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов каза, че просто е имало нормално преместване на пари от една фирма в друга и това е било стандартна финансова операция.
Томов, Гарибов, членът на УС на „Кремиковци" АД Иван Иванов и директорът на фирма „Финметал" Божко Бонев са обвинени в длъжностно присвояване и документни измами. Според прокуратурата те са ощетили отбора и металургичния комбинат с над 36 млн. лв. Далаверите според обвинението ставали като пари от ЦСКА са били насочвани към „Кремиковци".

„24 Часа": Бунт в СДС: Защо Мартин да е водач без избори?
Пореден скандал разтърси СДС на Националния партиен съвет вчера. Поводът бе решение на мнозинството делегати лидерът Мартин Димитров да не участва във вътрешните избори на 11 април и сам да избере региона, където да поведе кандидат-депутатската листа.
В новия устав на СДС обаче такива изключения не са записани. Синята партия въведе вътрешния вот като задължително условие за излъчване на кандидатите си.
Предложението Мартин Димитров да не минава през ситото на актива взриви залата. Големи групи от организациите във Варна и София демонстративно напуснаха заседанието.

„Дума": Данъчните погват баровци
Националната агенция за приходите (НАП) започва проверки на собствениците на 230 луксозни яхти в България. Те са част от програмата с извънредни мерки за повишаване на събираемостта на данъчните задължения и противодействие на измамите, обявени от НАП, съобщиха от приходното ведомство. Агенцията е получила имената на притежателите на луксозните яхти след запитване към Изпълнителна агенция "Морска администрация" към Министерство на транспорта.
В хода на проверките ще се установят източниците на средства за придобиване на яхтите, начинът на плащане по сделките, както и тяхното осчетоводяване и начисляването на дължимите данъци. Ако се установи разминаване между имущественото състояние и декларираните доходи, на притежателите на луксозните яхти ще бъдат назначени ревизии за облагане на недекларираните от тях доходи.
Започва и подготовка за ревизии на физически лица заемодатели и наемодатели. Те също са част от мерките от програмата на НАП за повишаване на събираемостта и засилване на контрола. По данни на НАП в последните 5 години заемите между физически лица са в общ размер 2,7 млрд лв. Голяма част от тези заеми са фиктивни.

„Труд": За 130 години столичани станаха 130 пъти повече
София празнува тази година свой юбилей като столица, а кулминацията на тържествата беше вчера. В тях участваха председателят на парламента Георги Пирински, премиерът Сергей Станишев, кметът Бойко Борисов, шефът на общинския съвет Андрей Иванов, правосъдният министър Миглена Тачева, дипломати и други гости. На церемония на пл. "Св. Ал. Невски" бе издигнато тържествено знамето на столицата.
Водосвет отслужи Знеполският епископ Йоан. Той припомни, че красотата на града е възхитила и великия император Константин, който още преди векове възкликнал: "Сердика е моят Рим" (старото име на София).
През въпросната 1879 г. софиянци са се придвижвали предимно пеша, а чак след 1900 г. се появява първият трамвай. За висока скорост се е считало 15 км в час.
60 години по-късно столицата е наброявала 375 450 души, а бюджетът на общината е бил 529 849 000 лв.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини