Доказано. Жените не си падат по плешиви мъже

Мъжете с оредяваща коса на темето със сигурност няма да са доволни от резултатите от ново проучване, защото те показват, че жените харесват пет пъти повече представители на силния пол, при които не се наблюдават признаци на оплешивяване, пише в. "Дейли експрес".

Изследването е направено от специалисти на британската компания "Maximum Hair". За целите му в популярни сайтове за запознанства бил публикуван профил на лондончанин, прехвърлил 30 години, който описва себе си като преуспял и с интереси в спорта, музиката и пътешествията.

Единствената разлика в обявите била придружаващата ги снимка. Едната показвала мъж с оредяваща коса на темето, а другата - мъж, при който не се наблюдават признаци на оплешивяване.

След два месеца авторите на изследването преброили отговорите на жените. Оказало се, че на мъжа със запазена коса са писали 108 жени, а на оплешивяващия - само 22.

"Данните от настоящето проучване сочат, че повечето жени биват привлечени от мъже с коси, което исторически е свързано с мъжествеността. Наблюденията ни показват също, че когато хората търсят връзка в интернет, те не четат публикуваните профили, ако те не са придружени от снимка", обяснява Андреас Адамидес от изследователския екип. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини