Международна организация зове Мадона да спре с поредното осиновяване

Водещата международна организация за защита правата на децата "Спасете децата" (Save the Children) поиска от певицата Мадона да се откаже да осиновява още едно дете от Малави, съобщи Би Би Си.

По данни на агенция Ройтерс Мадона иска да осинови момиченце - Мърси Джеймс, което е изгубило и двамата си родители. Майката на детето е починала при раждането, а бащата е умрял от СПИН. Асошиейтед прес информира, че самолетът с Мадона вече е кацнал в африканската страна, където тя ще присъства на изслушванията в съда във връзка с осиновяването, предвидени за понеделник.

Организацията за защита правата на децата, чийто главен офис е във Великобритания, напомни, че за малчуганите, останали без майка и баща, най-добрият изход би бил да бъдат отгледани от близки роднини или семейство, което е от същия кръг, от който са били и починалите родители. Решението на Мадона да осинови момиченцето Мърси Джеймс се е сблъскало със съпротивата на бабата на детето, разкри в."Сън".

Люси Чекечива е готова да се бори за внучката си. В интервю за британския таблиоид тя казва, че възнамерява чрез съда да получи правото да отгледа детето. След смъртта на родителите си Мърси е била настанена в приют. Бабата уверява, че тя всеки месец ходи при внучката си и се грижи за нея. Освен това й било обещано да й бъде възложено попечителството над малката, когато тя навърши 6 годинки. Тогава бабата щяла да вземе детето в дома си.

"Това е кражба! Защо не си е избрала друго дете?" - възмущава се Чекечива. Тя се е зарекла да не позволи детето да бъде осиновено от певицата. "Много хора, особено приятелите ни от Малави, казват, че Дейвид трябва да има сестричка или братче от страната - каза неотдавна Мадона в отговор на въпроси, изпратени й по имейл от малавийския вестник "Нейшън". - Това е нещо, което обмислям, но ще го направи, само ако имам подкрепата на народа и правителството на Малави".

Осиновяването на Дейвид Банда бе одобрено от съд в Малави миналата година. То обаче предизвика полемики в африканската страна. Мадона бе обвинена, че си е послужила с известността и богатството си, за да ускори процедурата. Мадона финансира няколко приюта в Малави, припомня Би Би Си.

Певицата има две биологични деца - дъщеря Лурдес от Карлос Леон и син Роко от режисьора Гай Ричи, с когото се разведе миналата година. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини