Избраха първата финалистка за най-добрата работа в света

Тайванка е първата финалистка за "най-добрата работа в света" - пазач на райски тропически австралийски остров, съобщи Асошиейтед прес.

Представители на бюрото по туризъм на щата Куинсланд обявиха, че Клер Ван е първата от 11 финалисти за мястото със заплата 105 000 щатски долара за шест месеца.

Уан - преводачка, която се увлича по алпинизъм и скокове с парашут, е избрана с гласуване в интернет. Тя е получила три пъти повече гласове от следващия в списъка.

Останалите 10 финалисти ще бъдат избрани от бюрото по туризъм. Те ще бъдат интервюирани на о-в Хамилтън, а победителят ще бъде обявен на 6 май.

Най-добрата работа в света се състои в 6-месечно пребиваване на тропическия остров Хамилтън, който се намира на Големия коралов риф. Спечелилият конкурса ще разполага с луксозно жилище на брега на острова. Пътуването му до там със самолет ще бъде безплатно.

Длъжността се води пазач, но основното задължение на спечелилия е да поддържа блог в интернет в рамките на рекламна кампания на щата Куинсланд.

Пазачът ще трябва също да следи състоянието на флората и фауната, да храни костенурките, които живеят на острова, да следи китовете и да прибира пощата.

Той трябва да прави снимки, да изследва околните островчета, а също да се гмурка в морето, за да изучава коралите там.

Кандидатите за поста бяха 34 684. В краткия списък останаха 50 души. БТА


Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини