Работа = Щастие. Възможно ли е?

За някои - и вероятно за повечето - хора, работата е необходимо зло. Тя е онова, което се налага да правим от понеделник до петък, за да може да се забавляваме в събота и неделя, да напълним хладилника, да платим сметките.

Статистики разкриват, че болшинството от хората са нещастни с работата, която вършат. И понеже работата заема на практика поне половината от един човешки живот, каква е тя, съвсем не е за подценяване.

Човешкият живот, обаче, не е проблем, който трябва да бъде решен - той е мистерия, която трябва да изживеем. В тази перспектива въпросите са един много силен инструмент, с който да стимулираме въображението си, да фокусираме съзнанието и да отворим сърцето си към нашия собствен живот.

Целта не е да дадат верният отговор, а да ни помогнат да осъзнаем мечтите и желанията си и да ги съпоставим с реалността, която сме си създали. Много от отговорите по отношение на работата, за която сме родени, са вече вътре във нас, но ние вероятно - съзнателно или не - сме ги забравили.

10-те въпроса, които ви предлагаме, ще ви помогнат да си спомните мечтите за самата себе си.

1. Ако сте спечелила от лотарията или по някакъв начин животът ви е материално обезпечен, как бихте искала да прекарате живота си? Каква би била целта на вашият живот?
2. Ако работехте само това, което ви вдъхновява и удовлетворява, какво би било то?

3. Ако всички професии бяха еднакво платени и с еднакъв статус, каква работа бихте избрали?

4. Ако се чувствахте независима, без страхове или чувство на вина за това, което бихте желала да правите, какво би било то?

5. Ако ви кажат, че ви остават само още 6 месеца живот, бихте ли продължили да се занимавате с това, което работите в момента? Ако не - с какво бихте го заменила?

6. Какво е това, което сърцето ви иска от вас да работите или да бъдете в работата си?

7. Като дете, какво мечтаехте най-често, че ще правите, когато станете голяма? Какво се случи с тези идеи и мечти?

8. Какво ви носи най-силно усещане за радост, какво ви въодушевява, вълнува и мотивира най-много?

9. Ако нямахте съмнение, че ще бъдете адекватно обезпечена финансово, ако правите това, което най-много обичате, какво би било то?

10. Ако знаехте, че ще получите подкрепата, от която се нуждаете, какво бихте създала?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини